Sunday, 2 October 2011

Jutawan cuba rasuah polis dengan kereta Maserati


LONDON: Jutawan fesyen, George Davies menawarkan dua anggota polis sebuah kereta Maserati berharga £100,000 (RM500,0000) jika mereka membebaskannya selepas ditangkap kerana memandu dalam keadaan mabuk.

Sebuah mahkamah di sini diberitahu semalam, jutawan yang mengasas syarikat Next and George at Asda berusia 69 tahun itu diarah oleh anggota polis terbabit menjalani ujian pernafasan selepas dia ditahan kerana memandu kereta Quattroporte selaju 272 kilometer sejam.

Ujian itu mendapati kandungan alkohol dalam pernafasannya melebihi had.
Dia juga gagal berhenti meskipun diekori oleh anggota berkenaan sejauh lapan kilometer dari rumahnya.

Majistret di mahkamah Worcester diberitahu, jutawan itu menawarkan polis yang menahannya kereta Maserati itu ketika mereka membawanya ke balai polis.

Konstabel Jonathon Rice berkata: “Dia yang mabuk berkata, kami boleh mengambil kereta Maseratinya jika kes itu digugurkan.

“Saya menganggap dia tidak bermaksud demikian kerana dia mabuk ketika itu.” Davies menafi membuat kenyataan itu.

Dia bagaimanapun didapati bersalah malam tadi. Majistret mengharamkan dia memandu selama 12 bulan dan mendendanya £1,000 (RM5,000). - Agensi

Reactions:

1 comments:

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

Post a Comment